Kräftfiske i Vättern

25 april 2023 Julia Zsiga

Kräftfiske i Vättern är en populär sommaraktivitet som lockar både lokala och turister. Det finns flera platser runt om Vättern där man kan fiska kräftor, men en av de mest populära platserna är från stenbryggan i Karlsborg. För den som vill vara förberedd inför årets kräftpremiär eller planerar en kräftskiva, finns det möjlighet att följa med en fiskeguide ut på Vättern och fånga egna kräftor.

Boka en fiskeguide för en lyckad dag på sjön

Kräftfiske är en trevlig aktivitet som passar både stor och liten, och är perfekt för familjen eller som ett event hos ett företag. Genom att boka en fisketur med en erfaren fiskeguide kan man öka sina chanser att fånga kräftor och få de bästa tipsen för en lyckosam dag på sjön. Fiskeguiden hjälper gästerna att hitta de bästa fiskeplatserna och visar hur man hanterar kräftburarna.

Kräftfiske

Använd rätt utrustning för att öka chanserna att fånga kräftor

Vid kräftfiske använder man sig av kräftburar för att fånga kräftor. För att öka chanserna att fånga kräftor är det viktigt att använda rätt utrustning. Om man fiskar i större sjöar som Vättern, är det en fördel att ha flera kräftburar på samma lina. Det är också viktigt att använda en tyngd i varje ände för att hålla burarna på plats. Som flöte använder man sig av små röda eller oranga små bojar för att märka ut sina burar. För att locka kräftor att kliva in i burarna, används vitfisk som mört, löja eller brax som agn. För att betet ska vara lite längre är små betesboxar att föredra.

https://www.mamosfiskecharter.se/kraftfiske

Fiska kräftor och andra fiskar på Vättern

Genom att boka en fisketur med en erfaren fiskeguide, kan man välja att fiska kräftor eller andra fiskar som röding, lax och öring på Vättern. Oavsett vilken typ av fiske man väljer, ingår all utrustning som behövs, inklusive kräftburar. För den som önskar boende eller vill anlita en fiskeguide för trolling, finns möjlighet att få hjälp av Mamos Fiskecharter. Prisinformation finns på hemsidan under fliken priser. För större grupper finns möjlighet att begära en offert. Sammanfattningsvis är kräftfiske i Vättern en rolig och trevlig sommaraktivitet för alla åldrar. För en lyckad fisketur är det viktigt att ha rätt utrustning och boka en erfaren fiskeguide. Genom att boka en fisketur med Mamos Fiskecharter kan man fånga egna kräftor till kräftskivan.

Fler nyheter