Upplev naturen med glamour genom glamping

12 juni 2024 Lotta Alberius

editorial

Glamping, en förkortning av ”glamorös camping”, är resebranschens senaste trend som lockar äventyrliga själar som vill uppleva naturen utan att ge avkall på komfort och lyx. Tänk dig att vakna upp till fågelsång, omgiven av frodig skog eller vid en glittrande sjö, allt medan du avnjuter moderna bekvämligheter som en skön säng och kanske en privat jacuzzi. Glamping är för dig som önskar en unik utomhusupplevelse utan att behöva tumma på stil och bekvämlighet. Låt oss utforska denna fascinerande form av semester och varför det har blivit så populärt.

Vad är glamping?

Termen glamping har spridit sig snabbt över världen och är idag synonym med en campingupplevelse utöver det vanliga. Skillnaden mellan traditionell camping och glamping ligger i detaljerna. Medan den traditionella camparen sätter upp sitt tält, blåser upp sin luftmadrass och lagar mat över ett enkelt campingkök, sätter glampern sina fötter i en förmonterad tältkåta eller ett lyxigt trädhus, komplett med riktiga sängar, exklusiva linnentexter, möbler i designklass, och ofta också åtkomst till privat badrum och köksfaciliteter.

Designen och teman kan variera från minimalistisk chic till bohemisk extravagans, vilket gör att varje glampingplats kan erbjuda en unik upplevelse. Många glampinglokaler erbjuder även tillgång till aktiviteter som vandring, kajakpaddling, stjärnskådning, viltturer och andra naturbaserade upplevelser för att berika vistelsen.

Fördelarna med glamping

Närhet till naturen utan svårigheterna

Ett av huvudargumenten för glamping är att det tar bort mycket av den möda som traditionellt förknippas med camping. Det finns ingen kamp med att sätta upp ett tält i mörkret eller obehaget av att sova på hård mark. Glampingplatserna är ofta utrustade med faciliteter som gör att man kan njuta av naturen på ett bekvämare sätt.

Hållbarhet och miljötänk

Glamping är inte bara en lyxig upplevelse, det är också en semesterform som ofta har en stark förankring i hållbarhet. Många glampingplatser använder sig av miljövänliga metoder och material, från solenergipaneler för elförsörjning till ekologiska toalettsystem. Genom att välja en glampingupplevelse, kan resenärer bidra positivt till miljön samtidigt som de njuter av sin semester.

Lyx i det vilda

Glamping erbjuder en utomordentlig chans att avnjuta lyx i en naturnära miljö. Föreställ dig en privat spa-upplevelse bland trädtopparna, gourmetmåltider under en stjärnklar himmel, eller att somna till ljudet av vågorna från en närliggande sjö. Glamping är perfekt för bröllopsresor, jubileum eller bara en lyxig getaway från vardagens stress.

Glamping i Sverige

Sverige, med sina vidsträckta naturlandskap, erbjuder perfekta förhållanden för glamping. Här kan man njuta av den råa naturen i norr, de djupa skogarna i mitten av landet eller kustens skönhet i söder. Landet är känt för sin allemansrätt som ger unika möjligheter att vandra, paddla och uppleva naturen på nära håll. Samtidigt har Sverige en stark tradition av att kombinera naturupplevelser med komfort och kvalitet.

glamping sverige

Upptäck glamping vid Kloten Resort

En glampingsession behöver inte alltid vara avlägsen och svår att nå. I hjärtat av Bergslagen finner vi Kloten Resort, en idyllisk plats som erbjuder en oförglömlig glampingupplevelse. Resorten kombinerar natursköna omgivningar med en känsla av lyx, allt inom räckhåll för den som längtar efter en paus från stadens brus.

Kloten Resort bjuder inte bara på vacker natur och utsökta boenden, utan också på en mängd aktiviteter som passar både vuxna och barn. Vare sig du önskar spänning i form av äventyrsbanor och vandringsturer eller avkoppling i stugan med en god bok, finns det något för varje smak. Kloten Resort är en ultimat destination för dem som söker en unik glampingupplevelse i Sveriges vilda, men samtidigt bekväma, skogar.

Boka din nästa semester i naturens tecken och låt dig uppslukas av den skandinaviska skogens magi hos Kloten Resort. Att glampa är mer än bara en trend det är ett sätt att närma sig naturen på lyxens villkor, och Kloten Resort är den perfekta platsen att starta äventyret på.

Fler nyheter